“Kültürel Mirasımız, Daha Çok İlgiyi Hak Ediyor”

17/05/2012

“Kültürel Mirasımız, daha çok ilgiyi hak ediyor”

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı, Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Öcal OĞUZ, Türkiye’nin kadim halk kültürü’nün, medyanın da etkisiyle unutulmaya yüz tuttuğunu ifade ederek “Somut olmayan Kültürel mirasımızın Topkapı sarayı maalesef yıkılıyor” ifadelerini kullandı.

“Somut Olmayan Küresel Miras” konulu konferans, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) gerçekleştirildi. AİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün düzenlediği ve İzzet Baysal Kültür Merkezinde yapılan konferansa, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı, Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Öcal Oğuz konuşmacı olarak katıldı.

Katılımcılara Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi ve kapsamı hakkında bilgiler veren Oğuz, ülkemizde artık nüfusun yüzde sekseninin kentlerde yaşadığını ifade ederek, “kentleşme ile birlikte kuşaklararası kültür transferi bitme noktasına geldi. halk kültürümüz örf ve adetlerimiz, hem eğitim sistemimizde hem medyada maalesef olumsuzlanıyor” şeklinde konuştu.

Bolu’nun sahip olduğu doğal ve kültürel bir çok zenginliğe rağmen UNESCO kültürel miras listesinde hiçbir ögesi bulunmadığına dikkat çeken Oğuz, bu konuda yetkililerden daha çok gayret beklediklerini söyledi.

Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği konferansın sonunda Prof.Dr. Öcal OĞUZ’a Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Varilci tarafından plaket takdim edildi.